MENÜ

                     ADA NAIL´S


Mert az ápolt kéz helyettünk beszél...


Bejelentkezés: 06-30-648-0290

Körömvédelem

Körmeink, kevésbé ellenállóbbak a a környezeti hatásokkal szemben, mint a bőr hámrétege.

A köröm, mivel már nem élő szövet, így fokozottabban védelmet igényel. Ha megsérül a körmünk, az nagyon lassan, és hosszadalmasan regenerálódik, elsősorban úgy, hogy kinő az új szaruréteg.

Vannak olyan speciálisan a körömre jó hatást gyakorló anyagok, amelyek révén az állandó védelem biztosítva lesz. Fontos a köröm tápanyagokkal való ellátása is, hiszen így lesz megfelelően erős, és fényes a körmünk. Sok körömvédő krémben a levendula, citrusféle, ricinusolaj, vagy olívaolaj szerepel. A levendula és ricinusolaj megfelelő kombinációja nagyon jó hatással van a köröm szaruszerkezetére, az olívaolaj pedig a külső mázat védi. A körömmáz csillogó fényét a citrus biztosítja

Figyelni kell azoknak, akik körömlemosót használnak rendszeresen, mert az abban lévő aceton olyan agresszív anyag, hogy oldja a körömmázat, ezzel pedig repedezetté, fénytelenné válhat a körmünk.

Okozhatja étkezési zavar is a köröm töredezettségét, merevségét, ugyanis ilyenkor a kalcium bevitel nem megfelelő, és a B, D, E-vitamin hiány még jobban rásegít erre a kellemetlen tünetre. Gabonafélék, tejtermék, élesztő, szezámmag, ezek a legjobb ételek ilyenkor, amit bőségesen kell fogyasztani.

A körömvédő krémeket fültisztító vattával óvatosan vidd fel a körmödre, és a körömház alá. Az egész körömfelületet kenjük be vele, majd kb 20-30 percig ne érje víz, ezáltal elérjük, hogy a krém teljesen felszívódik.

A lábkörmöt érdemes legalább hetente egyszer levágni. Figyeljünk a körömsarkakra, mert igen könnyen benőhet, amit később nagyon nehezen lehet megszüntetni.

Ha a körmeink nagyon elszineződtek, érdemes kipróbálni a citromleves kezelést, ezzel szépen ki tudjuk fehériteni körmeinket.

Nem ajánlott a köröm melletti bőrt tépkedni, mert hatalmas a fertőzésveszély.

Ha a körmöd könnyen töredezik, nagyon száraz, érdemes kipróbálni az olivaolajat. Néhány percig mártsd a kezed olivaolajba, ha épp nincs otthon, helyettesitheted étolajjal is, de sokkal jobb az olivaolaj, mert sokkal nagyobb mennyiségben tartalmaz természetes anyagokat.

 

 

 

Hírek

  • Zselés műköröm Lábra
    2010-08-10 18:26:21

    ÚJDONSÁG: Zselés műköröm lábra!

Asztali nézet